Go Dutch

Halloj!
Hoppas eran Halloween har varit bra^^ här har det vart kul, folk kom till skolan utklädda ^-^ Jag såg bland annat en apa och en Super Mario xD I Kina följer de mer den amerikanska versionen så folk var utklädda till lite vad som helst.
 
Igår läste vi restaurangkapitlet i boken och vi lärde oss ett nytt ord, AA制 = AA zhì som betyder "Go Dutch" vilket betyder att man ska dela på notan.
Jag tycker det låter lite roligt xD I Kina nämligen när man äter på restaurang är det alltid den äldre och mannen som ska betala. Inte bara i Kina utan även i Japan och Korea också. När jag är ute och äter med mina asiatiska killkompisar så insisterar de varje gång att betala för min mat också, de tycker att jag som kvinna, och yngre, absolut inte ska betala. Men förutom kvinna och yngre är jag också svensk och nu vet jag att nästa gång ska jag säga "No! Let´s go Dutch" ( 咱们AA制= Zánmen AA zhì.) så delar vi notan. Jag får hoppas att de låter mig betala, annars får jag vara snabbare med att ge pengar till servitören eller helt enkelt ta en mindre portion mat xD
 
 

Kommentarer:

1 Pappa:

Låter som en trevlig sed att ta dit man kommer. Låter du dem betala känner de sig både manliga o malliga. Alla blir glada och din plånbok gladast...

2 Pappa:

Har just genomlidit din bror dansande PSY och undrar om du hört om yohio en svensk manga artist från Sundsvall stor i Japan?

Kommentera här: