坐地铁 The Subway

 Jag gillar tunnelbanan i Kina, den är praktisk och vääääldigt billigt. En engångsbiljett kostar inte mer än 2 eller 3 spänn och man kan ta sig igenom nästa hela Beijing. Mycket bättre än Stockholms tunnelbana som är dyr och inte går så långt. Jag tycker inte om SL´s nya system som jag läste på Svd.se, jag förstår inte varför de måste göra det så komplicerat...........
MEN det finns faktiskt en hake med Beijings tunnelbana också, klockan 11:45 p.m. ungefär slutar de gå oavsett om den har åkt hela linjen eller inte. Den bara slutar gå och alla får gå av så får man ta taxi om man inte kommit fram. Jag tycker det är dåligt.
Tunnelbanan i Hong Kong var helt AWESOME, det var rent och fint och det fanns platser och folk knuffade sig inte fram utan sa "Excuse me" om de behövde komma förbi. I liked it^^
Tunnelbanan i Beijing, såg ungefär likadant ut i HK men det fanns AC inne i tunnelbanan och det var renare där också^^
Det finns automater som säljer batterier till kameran.....det var lite random men coolt^^
 

Hong Kong! ! !

Nu är vi tillbaks från Hong Kong! Guuud vilken underbar resa. Det var varmt och skönt, man kunde gå ut i T-shirt fast det bara var februari^^ Dagarna gick fort men vi hann med en massa saker. Vi åt en massa god mat och åkte på flera aktiviteter.

Vi åkte tåget ner, det tog ett helt dygn så vi skulle också sova ombord. Det vart liiite långtråkigt också men det fanns en massa engelsktalande människor ombord som gärna småpratade med oss och vi såg också Kinas landskap. Såå himla vackert att se Kina i både kallt och varmt klimat.

Vi bodde på ett mysigt hostel^^ Det bodde två andra jättetrevliga människor där som vi blev kompisar med.

Luften i Hong Kong var betydligt bättre än Beijing, den var friskare och mer fräsch. Jag måste säga att det var sååå skönt att komma ifrån den hemska smogen i Beijing och andas in bättre luft. Alltså håll i er, för nu kommer jättemycket bilder!

Det påminner lite om New York, eller hur?

En kväll åkte vi i en spårvagn uppför bergen för att titta ut över Hong Kong. Det var helt awesome men högt som tusan.

 Det var så fint<3

 Dagen därpå åkte vi till Ten Thousand Buddhas Monastery och tittade på flera tusen Buddhastatyer

Vackert!

 Under sista dagen åkte jag med min pojkvän till Disneyland :-D Jag hade aldrig åkt till Disneyland förrut.

Vi åkte " The Disney Express" dit

Min pojkvän övertalade mig att åka Space Mountain, jag var orolig pga min nacke som fortfarande är dålig efter olyckan i fjol men det var faktiskt ingen fara^^ det var jättekul

Toy Story Land. Och den där jäkla bilen.........den var läskig
Popcorn i karamell smak.....gott me
n alldeles för sött :-S
 Sleeping Beauty & Tinkerbell^^
 

漂亮! Beautiful!

Resan till Hong Kong var helt awesome! Jag hade jättekul och det hoppas jag att de andra hade också <3 Thank you guys so much! Jag vill gärna åka tillbaka någon dag.

さようなら!