Kurosawa Akira 黒澤明

Hello!
Gillar ni gamla filmer? Då är vi två om det. Jag tycker jättemycket om gamla och klassiska filmer. De är de som har inspirerat senare filmer, det är därifrån de flesta ideer till filmer idag kommer ifrån. Men jag tänkte inte bara prata om gamla filmer idag utan om en väldigt känd regissör från Japan, Kurosawa Akira! Har ni hört talas om honom? Ni som är Star Wars fans kanske har hört talat om honom? Han var (och är fortfarande) en av Japans mest kända regissörer. Det är han som har gjort filmerna Drunken Angel, Rashomon, Seven Samurai, Red Beard etc.  
Akira hade studerat konst men kom in i filmbranschen på 30-talet. Först jobbade han som en regiassistent men några år senare gjorde han sin stora debut film Drunken Angel tre år efter Andra Världskriget. TIllsammans med skådespelaren Mifune Toshiro 三船 敏郎 gjorde de det som påstås vara Kurosawas debutfilm. I 20 år gjorde Kurosawa och Mifune 16 filmer tillsammans. Det står på vissa sidor att de blev nära varandra men det kan uppfattas på olika sätt. Enligt min sambo, som är japan och ett fan av Kurosawas filmer, vart Mifune och Kurosawa inte så förtjusta i varandra. Men det är inget som är säkert, I guess we will never know. 
 
George Lucas, han som gjorde bland annat Star Wars och Indiana Jones, var en beundrare av Kurosawa. När han skapade Star Wars gjorde han det med inspiration från några av Kurosawas filmer. Han tänkte också att Mifune skulle spela Obi-Wan Kenobi men det ville inte Mifune, riktigt varför vet jag faktiskt inte. Men jag tror han hade varit bra som Obi-Wan. 
 
Här är en video från Youtube. ni kanske vet Watch Mojo.com.
I det här klippet rankar de Top 10 av Kurosawas filmer- 
 
Enjoy!
 

Vintage&Second Hand

Någon som älskar vintage kläder och second hand? JAG! Haha
Jag har en vän som pluggade Fashion Design på skolan där jag pluggar Business (Yokohama Design College) När det gäller kläder är hon väldigt förtjust i vintage och bohemian style. Tack vare henne fick jag också väldigt stort intresse för vintage och bohemian stil. Inte bara ang. kläder utan också inredning. LOVE it! Så himla fint. 
The lucky bastard I am. Det finns en vintage affär bara 5 minuter från min lägenhet♥ Och annat som jag är lycklig över är att Japan är nog en av de få länder i världen där folk öppet uttrycker sin egen klädstil. Jag har sett massor med olika klädstilar. Kanske tre olika stilar om dagen.
Folk som gillar vintage och bohemian stil, det är väldigt svårt att hitta en vintage/second hand affär man gillar. Man får ge sig ut och leta men lite kan man hitta. Om ni klickar HÄR kommer ni in på Yelp.com Och där kan man söka på nästan alla butiker man vill. Jag kan själv rekommendera de bästa shopping platserna där jag bor. De är definitivt Harajuku, Shibuya och Shimokitazawa. De har alla möjliga butiker man kan tänka sig♥♥
Butiken nära min lägenhet heter Eimeku och är jättemysig! 
HÄR kan ni hitta den. Jag tänkte gå dit idag igen kolla lite
Hoppas ni hittar någon butik ni gillar♥

Paragliding by Mount Fuji

Hejsan!
Min kille och jag har hittat en ny hobby~ Paragliding!
Vi åkte på road trip nära Fuji san där vi övernattade och dagen därpå åkte vi och gjorde paragliding- Guud vad nervös jag var men det försvann sekunden jag flög iväg. Nu hoppade vi bara från 20 meters kulle men det var kul ändå♥
Jag lyckades ta många fina bilder
Japans natur går inte att skriva med ord 
Sen kröp vi in i en grotta, blött och kallt! Det rann vattendroppar överallt. 
Jag lovar! Det var inte ens en meter högt där jag kröp på bilden.
Barnet i randig tröja bakom mig hade det lättare XD
Sen var det sova och dagen därpå var det flying! 
 Vi fick flyga samtidigt se den här vackra utsikten.
Ready to fly!
Yaaaaay
Det här rekommenderar jag verkligen. Även om man är obekväm med höga höjder (som jag kan vara ibland) tycker jag man ska prova. Jag glömde bort "rädslan"
Man skulle bara springa ner för kullen och sen låta vinden göra resten. Man styr (och landar) genom att dra i linerna och sen är det bara att njuta♥
 
Alltså att flyga paragliding var bland det bästa jag har gjort och jag vill gärna flyga från högre höjd igen. Det är en ny hobby! Outside activities är det bästa jag vet♥
Paragliding är ingen japansk aktivitet i sig men det är bara i Japan man kan flyga det bland Fuji vulkanen