西安 Xi´an 兵马俑 Terrakottaarmén

Heeejsan
Jag har inte skrivit på ganska länge....har haft sjuuukt mkt i skolan och sedan legat hemma med lunginflammation......
Under tiden som jag låg under en filt i soffan satt jag och tänkte på första gången jag var i Kina, det var hösten 2010 noga räknat i Oktober. Jag kommer ihåg hur skräckslagen jag var när jag åkte till Arlanda och skulle träffa de människor som skulle följa med mig. Det var nämligen min första resa utan familjen och utan någon jag kände, det kan kännas ganska läskigt med tanke på att man också ska resa till andra sidan jorden. Men hur läskigt det än kändes så är jag jätteglad att jag gjorde den här resan, för att det var verkligen........WOW
Nu ska jag skriva om någonting som jag tror ni historieintresserade kommer att gilla, om Terrakottaarmén eller 兵马俑 Bingmayong, som det heter på kinesiska. Efter några dagar i Beijing tog vi inrikesflyget till Xian 西安 som ligger ca två timmar därifrån.
Staden Xian ligger ungefär i centrala Kina och det är där Terrakottaarmén finns.
Xian var super! Det var stort och jättefint och hotellet vi bodde på var jättemysigt <3

Vår guide och jag gick upp i den fina pagodan, många trappor måste jag säga....men det var det värt. JÄTTEFIN utsikt måste jag säga xD Jag skulle mer än gärna visat bilderna jag tog men tyvärr är bilderna borta... ;_; Min dator pajade och mina fina bilder försvann ;_;  ;_;  ;_; Bilderna jag visar hade jag lagt upp på min facebook.....men jag är glad att jag åtminstone fick behålla några stycken. Men ett tips! Spara alla era bilder på ett USB-minne eller liknade. "A Double in case of Trouble" liksom. Tro mig, sparar ni inte bilderna och nånting väl händer....man blir besviken. 


  
Fint hotellrum eller hur?

Cykelrunda på en bro och med kamera i ena handen

Shopping Mall

OCH NU MOT TERRAKOTTAARMÉN
Som ni kanske har hört så fanns det Terrakotta soldater på Östasiatiska Muséet i Stockholm tidigare, om de fortfarande finns kvar vet jag inte. Ni kanske har hört en del, som att de är statyer som byggdes för länge sedan som skulle skydda kejsaren av Qindynastin(221-207 f Kr.) Det stämmer, när kejsaren dog placerades han i ett Mausoleum och det byggdes tusentals soldater som skulle skydda honom i nästa liv. Att faktiskt få se dem på riktigt var helt makalöst.


   
Om man tittar noga på soldaternas ansikten, så kan man se att de ser helt olika ut, ingen är den andra lik. Varför då? Jo därför att soldaternas gjordes var och en för sig. Så alla tusentals soldater ser ut på sitt sätt. Det är jättecoolt därför det var inte några få soldater. De soldater vi ser nu är bara några av de tusentals som tillverkades. Det finns fortfarande många soldater och andra statyer som grävts ner kvar under marken men man har inte vågat gräva upp detta än. Det kan nog ta några år innan det görs. De första soldaterna som grävdes upp hittades 1974 av några bönder som höll på att gräva efter vatten, de skulle gräva en brunn men istället för vatten hittade de ett och annat som uppmärksammades världen över.   
  


Efter rundan gick vi in i en souvenirbutik och då såg vi att det var kö till någonting. Det visade sig att det var självaste bonden som först hittade Terrakottasoldaterna som satt och signerade tidningar och böcker. Jag bara måste ha en autograf tänkte jag XD så jag köpte en tidning, för 200 spänn...men det var det värt. Så fick jag hans autograf =D
 

Hope you enjoyed it!
Ta hand om er
再见!