颐和园

Halloj!!
Igår hade jag till skillnad från torsdags haft en helt fantastisk dag :D
Jag åkte med en kompis och hennes klasskamrater till Sommarpalatset, eller Yíhéyuán 颐和园 som det heter på kinesiska. Vi hade verkligen jättekul^^
Det fanns stora speciella växter som luktade jättegott ^^ luktade sött  
 
~
 
~Det var kineser som ville skaka hand eller ta kort tillsammans med oss, jag gillar vanligtvis inte att bli fotad men jag gick med på det ändå~
~
Detta är den stora marmorbåten som finns med i ett tidigare inlägg. Denna stora båt byggdes för mer än 200 år sedan, den användes inte som en båt för att man kunde inte åka ut på vattnet med den utan den står bara där. Under andra opiumkriget under andra delen av 1800-talet brändes viss del av båten ner.
  Änkekejsarinnan Cixi (1835-1908) lät då bygga upp den för resurser som egentligen skulle ha gått till kineiska flottan. Jag skulle vilja stiga ombord och se hur det ser ut inne men det är tyvärr inte tillåtet. Det sägs att på varje våning finns det stora speglar och att det är byggt i västerländsk stil. Det verkar som om änkekejsarinnan hade intresse för det västerländska stilen.
DANGER NO CLIMBING! Men jodå, folk klättrade XD
~
Efter besöket på Sommarpalatset åkte vi tillbaka till 五道口 Wǔdàokǒu och åt hamburgare^^
Och utanför kunde man få gratis kramar^^  jag gillar kramar <3
Hade en jättekul dag verkligen!!!
再见!
 

Kommentarer:

1 Steve Baker:

Celine: Awesome pics of a great day!
Steve

2 therese:

Fint gumman <3

3 Malin:

Konventare lol xD

4 Fröken Anna:

Vad spännande att se dina fina bilder och läsa om dina öden och äventyr långt bort i öst! Tack för ditt fina mejl. Kram kram!

Kommentera här: