Jordbävningarna

Hejsan!
Long time no see
Jag sitter och håller på med ett projektarbete i Business japanska. Kan ni gissa vilket tema det är- Vi ska prata om spökhistorier! Från våra egna länder, vi ska översätta det och redovisa det för klassen. Jag får se om jag lyckas hitta någonting läskigt som jag kan berätta om. 
 
Jag vet inte vad nyheterna i Sverige har skrivit om jordbävningen i Kumamoto i södra Japan. Sammalagt har över 1000 jordbävningar och efterskalv kommit. Ni kan läsa om det i länken här nedan, BBC news. 
http://www.bbc.com/news/world-asia-36059487
Plattorna håller på att "tränga in sig" i varanda sägs det. Igår kväll kom en rätt så kraftig jordbävning till oss. Det började skaka väldigt mycket. Jag sprang till dörren och öppnade den på vid gavel, hade min sambos portfolio över huvudet ifall något från hyllan i hallen skulle ramla ner på mig. Samtidigt pep telefonen "地震だ・地震だ jishin da jishin da" som betyder jordbävning. (Japanska mobiler och smartphones har varningssignaler som piper om en stor jordbävningen är på gång. 
Det var lite otäckt måste jag medge. Men ännu mer otäckt är att jag funderar på om det här bara var en början av en massa jordbävningskatastrofer.....Det gäller att veta vad som ska göras vid större jordbävningar, som tur var finns det ingen risk för tsunami efter igår i alla fall. 

Kommentera här: